Find the best tutors and institutes for BA Tuition

Find Best BA Tuition

Please select a Category.

Please select a Locality.

No matching category found.

No matching Locality found.

Outside India?

Search for topics

CBSE class 6 Science Chemistry Chapter water

K. B.
20 Sep 0 0

 

Water

Q1: We do not use water for making products in industries. True/ False

View Answer

 

Ans:

False

 

Q2: We get water from:

  1. River
  2. Lakes
  3. Well
  4. All of these

View Answer

 

Ans:

All of these.

 

Q3: Water present in ocean and sea is ___________________ for drinking.

View Answer

 

Ans:

Unfit.

 

Q4: What are salty water?

View Answer

 

Ans:

Water in which many salts are dissolved.

 

Q5: Name the source of saline water.

View Answer

Ans:

ocean and sea

 

 

Q6: Water spilled on a floor dries up because of ____________________.

View Answer

 

Ans:

evaporation

 

Q7: Name the phenomenon responsible for drying of clothes on a cloth line.

View Answer

Ans:

Evaporation

 

 

Q8: Water vapour carry away salt with it? True/ False

View Answer

 

Ans:

False

 

Q9: On _____________ water changes in to water vapour.

View Answer

Ans:

Heating

 

 

Q10: On_______________ water changes into ice.

View Answer

Ans:

Cooling

 

 

Q11: Can we convert water into water vapour without heating it?

View Answer

 

 

Ans:

No

 

Q12: Name the source of heat that heats water bodies and form water vapour.

View Answer

 

 

Ans:

Sunlight

 

Q13: Why we are not able to notice water vapour from bucket full of water kept in sunlight?

View Answer

Ans:

Because evaporation taking place here is a slow process.

 

 

Q14: Plants need water to:

  1. Grow
  2. Cook food
  3. None of these
  4. Both a and b.

View Answer

 

Ans:

Both a and b.

 

 

Q15: Name the two process by which water vapour enters air.

View Answer

 

Ans:

Evaporation and transpiration

0 Dislike
Follow 1

Please Enter a comment

Submit

Other Lessons for You

Education - a Destiny or a Vision? | Edmappers
Education - a Destiny or a Vision? It can be both if you are good at "Early Career Planning." The earlier you start making plans about your career goals, the better chance you have of achieving them....

Edmappers Pvt. Ltd. | 23/11/2018

0 0
0

CURRENT ELECTRICITY
What is Current Electricity? It is the study of flow of free electrons in a conductor. How can we measure electric current? Electric current is measured by the ratio of the charges flowing through...

M G Raghu Raman | 20/06/2018

0 0
0

Looking for BA Tuition ?

Find best BA Tuition in your locality on UrbanPro.

Are you a Tutor or Training Institute?

Join UrbanPro Today to find students near you
Sponsored

Find Best BA Tuition ?

Find Now »

UrbanPro.com is India's largest network of most trusted tutors and institutes. Over 25 lakh students rely on UrbanPro.com, to fulfill their learning requirements across 1,000+ categories. Using UrbanPro.com, parents, and students can compare multiple Tutors and Institutes and choose the one that best suits their requirements. More than 6.5 lakh verified Tutors and Institutes are helping millions of students every day and growing their tutoring business on UrbanPro.com. Whether you are looking for a tutor to learn mathematics, a German language trainer to brush up your German language skills or an institute to upgrade your IT skills, we have got the best selection of Tutors and Training Institutes for you. Read more