UrbanPro
true

Take BCA Tuition from the Best Tutors

  • Affordable fees
  • 1-1 or Group class
  • Flexible Timings
  • Verified Tutors

Search in

Computer

Parvathy I.
25/07/2017 0 0

1. What is a Computer?

Ans. Computer is an electronic device which can input data, process data and output meaningful information.

2. What is Data?

Ans. Data is meaningless information.  Your e-amil contact list is a data, without heading.

4. What is information?

Ans. When the list of data is given a heading contact list, this email list becomes a set of information.

5. What is input?

Ans. The data which is to be processed is send into computer, this is input.

6. What is output?

Ans. The data which is processed and made meaningful is sent out in the form of printouts, this is output.

7. What is printouts?

Ans. There are hardware devices, that are used to make hard copies into papers. These copies are called printouts.

8. What are various input devices and output devices?

Ans. Input devices: Keyboard, Mouse, Light pens, Scanners, Touchscreens, Microphones, Web cams, OMR, OCR, MICR are various inout devises.

Output devices: Monitor, Plotters, Printers, Loud speakers are various output devices.

9. What are different types of Printers. How are they classified?

Ans. Printers are of many types.  charecter printers, Line printers, Drum printers, inkjet printers, Laser printers are various printers. These printers are lassified in the basis of cost and mechanisms.

10. What are different types of Mouses?

Ans. Optical mouse, Scroll mouse, wireless mouse are three types of mouses. The optical mouses use lazer technology and are effective.

0 Dislike
Follow 1

Please Enter a comment

Submit

Other Lessons for You

Chemistry Fluorocarbons
What are fluorocarbons? Give their method of preparation, properties and commercial applications Fluorocarbons, sometimes referred to as perfluorocarbons or PFCs, i.e. they contain only C and F, though...

Java
Java is a high level language which is far better than procedural languages like C, Fortran and Pascal. Java completely stands with the principles of OOPS (Object Oriented Programming Structure). The...
A

Abhisheak Saxena

0 0
0

Bitwise Operators - Binary Number System
Binary Number System A bitwise operation operates on one or more bit patterns or binary numerals at the level of their individual bits. It is a fast, primitive action directly supported by the processor,...

MATHS IS EASY
Mathematics is based on formulas and method to use them.The practice make you perfect in this subject. Prepare according to syllabus, try to solve old papers, revise the concept you learned and try to...
M

Mohit S.

1 0
0

coherent learning
many a times students come across a Problem of lack of concentration during class in school or at tuitions . Well concentration can be effectively improved by one simple habbit of having a glimpse of...
X

Looking for BCA Tuition Classes?

The best tutors for BCA Tuition Classes are on UrbanPro

  • Select the best Tutor
  • Book & Attend a Free Demo
  • Pay and start Learning

Take BCA Tuition with the Best Tutors

The best Tutors for BCA Tuition Classes are on UrbanPro

This website uses cookies

We use cookies to improve user experience. Choose what cookies you allow us to use. You can read more about our Cookie Policy in our Privacy Policy

Accept All
Decline All

UrbanPro.com is India's largest network of most trusted tutors and institutes. Over 55 lakh students rely on UrbanPro.com, to fulfill their learning requirements across 1,000+ categories. Using UrbanPro.com, parents, and students can compare multiple Tutors and Institutes and choose the one that best suits their requirements. More than 7.5 lakh verified Tutors and Institutes are helping millions of students every day and growing their tutoring business on UrbanPro.com. Whether you are looking for a tutor to learn mathematics, a German language trainer to brush up your German language skills or an institute to upgrade your IT skills, we have got the best selection of Tutors and Training Institutes for you. Read more