Signup as a Tutor

As a tutor you can connect with more than a million students and grow your network.

Staff Selection Commission Exam Coaching Fees

Estimated Fees in India

₹ 3,000 to ₹ 4,600 per month

Find Staff Selection Commission Exam Coaching Fees in your locality

Please select a locality

or Get Free Quotes*

* Tutors will contact you with custom quotes as per your need

Estimated fees for Staff Selection Commission Exam Coaching in

  • LOCALITIES FEE RANGE

Find Tutors in

Map View

Estimated fees in

Find Tutors in

Estimated fees for Staff Selection Commission Exam Coaching in top cities

No data available

Click for more

₹ 3,000 to ₹ 6,500

Click for more

₹ 3,000 to ₹ 10,900

Click for more

₹ 500 to ₹ 5,000

Click for more

₹ 3,500 to ₹ 4,500

Click for more

₹ 1,500 to ₹ 3,000

How UrbanPro works

Post your requirements or browse our professional network

Get customized quotes and responses for your learning requirement

Choose & Connect with the expert of your choice

Best Staff Selection Commission Exam Coaching experts to choose from

Post your requirements now

Ramesh S

Vikas Bansal

Nimesh Singhvi

IMS Durgapur

Seed Learnopedia Institute Of Competitive Exams

Success Mantra

Best Staff Selection Commission Exam Coaching experts to choose from

Post your requirements now

Trending discussions on Staff Selection Commission Exam Coaching

Lesson Posted on 03 Jan Tuition/Class VI-VIII Tuition/English Tuition/Class IX-X Tuition/English IBPS PO/IBPS PO Prelims/English Language/Grammar (Error Spotting, Phrase Replacement, Fill in the Blanks) +1 Exam Coaching/Government Exams Coaching/Staff Selection Commission Exam less

Prepositions: Self Evaluation

Amruthajayaraj

I have been dealing with competitive exams for a while now.Deep knowledge in English grammar and comprehension...

English worksheet worksheet: Give suitable prepositions: 1. The principal served a notice ____________me. (A) on (B) in C) at (D) by. 2. He served me ___________ a notice. (A) for (B) to (C) with (D) on. 3. You are prevented _______ entering the class. (A) for (B) to (C) in (D) from. 4. You are... read more

English worksheet worksheet:

Give suitable prepositions:

1. The principal served a notice ____________me.

(A) on (B) in C) at (D) by.

2. He served me ___________ a notice. 

(A) for (B) to (C) with (D) on.

3. You are prevented _______ entering the class.  

(A) for (B) to   (C) in (D) from.

4. You are forbidden __________ enter the class. 

(A) from (B) in(C) to (D) by.

5. They protested __________ the new tax. 
(A) against (B) from (C) in (D) for.

6. You should refrain _________ bad company.

(A) to (B) from(C) against (D) on.

7. He was relieved _________ his duties. 

(A) of (B) from (C) in (D) with

8. I repent ____________ my quarrel with you. 

(A) in (B) of (C) at (D) to

9. The thieves robbed me __________ my purse. 

(A) from (B) of (C) in (D) towards

10. I am sick _________ this idle life. 

(A) of (B) in (C) on (D) with

 

Answers:

1. A.

2. C.

3. D.

4. C.

5. A.

6. B.

7. A.

8. B.

9. B.

10. A.

read less
Comments
Dislike Bookmark

Lesson Posted on 23/12/2017 Exam Coaching/Government Exams Coaching/Staff Selection Commission Exam IBPS SO/IBPS SO Professional Paper/Agriculture/Animal Husbandry Exam Coaching/Government Exams Coaching +1 SBI PO/SBI PO Mains/General Awareness/Banking & Financial Awareness less

SSC CHSL (Previous Year Questions/Answers)

Brilliant Academy Pathankot

The coaching classes are available after 10th, +2, Graduation/Masters Degree, included Mathematics, Reasoning,...

SSC CHSL Previous Year Question/Answers Set - 1 G.K Section (1-10 Questions) QID 1. Barograph was invented by: Options: 1) Lucien Vidi 2) John Venn 3) Theophilus Van Kannel 4) Lewis Urry. Correct Answer: Lucien Vidi QID 2. Diabetes is caused by: Options: 1) Excess of insulin 2) Low production... read more

SSC CHSL Previous Year Question/Answers   

Set - 1

G.K Section (1-10 Questions)

 

QID 1. Barograph was invented by:

Options: 1) Lucien Vidi 2) John Venn 3) Theophilus Van Kannel 4) Lewis Urry.

Correct Answer: Lucien Vidi 

 

QID 2. Diabetes is caused by:

Options: 1) Excess of insulin 2) Low production of Insulin 3) Malfunction of liver 4) Higher production of bilirubin.

Correct Answer: Low production of Insulin.

 

QID 3. Tectona grandis Linn is the scientific name of:

Options: 1) Guava 2) Teak 3) Amla 4) Chiku.

Correct Answer: Teak.

 

QID 4. Sea-Anemones belongs to the phylum:

Options: 1) Arthropoda 2) Cnidaria 3) Porifera  4) Mollusca.

Correct Answer: Cnidaria.

 

QID 5. Which among the following is present inside the nucleus of an atom?

Options: 1) Protons and Neutrons 2) Electrons and Protons 3) Neutrons and Electrons 4) Neutrons, Protons, Electrons.

Correct Answer: Protons and Neutrons.

 

QID 6. What is baking soda?

Options: 1) Aluminium bicarbonate 2) Sodium isolate 3) Sodium bicarbonate 4) Aluminium sulphate.

Correct Answer: Sodium bicarbonate.

 

QID 7. Elephanta Caves is in:

Options: 1) Maharashtra 2) Orissa 3) Rajasthan 4) Sikkim.

Correct Answer: Maharashtra.

 

QID 8. Which of the following is a classical dance from North India?

Options: 1) Bharatanatyam 2) Kuchipudi 3) Kathak 4) Kathakali.

Correct Answer: Kathak.

 

QID 9. Dissolved oxygen in rivers is close to _________ parts per million.

Options: 1) 125 2) 25 3) 5 4) 0.

Correct Answer: 5.

 

QID 10. Which of the following is also known as a Common Water Hyacinth?

Options: 1) Pistia 2) Opuntia 3) Aegilops 4) Echhornia.

Correct Answer: Echhornia.

 

English Sections Questions:

 

QID 1. In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which is the best substitute of the phrase.

Open to more than one interpretation; not having one obvious meaning.

Options: 1) Trite 2) Opposite 3) Exceptional 4) Ambiguous.

Correct Answer: Ambiguous.

 

QID 2. Select the word with the correct spelling.

Options: 1) Humanoide 2) Rickshaw 3) Deviance 4) Virtuos.

Correct Answer: Deviance.

 

QID 3. Select the antonym of vibrant:

Options: 1) Drab 2) Gaudy 3) Jazzy 4) Vivid

Correct Answer: Drab

 

QID 4. In the following question, the sentence given with blank to be filled in with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option.

If you are caught using a calculator in the exam then it will be ______________.

Options: 1) Taken 2) Confiscated 3) Confisticate 4) Under possession.

Correct Answer: Confiscated.

 

QID 5. In the following question, a sentence has been given in Direct/Indirect speech. Out of the four alternatives suggested, select the one which best express the same sentence in Indirect/Direct speech.

"Please don't hit me" Rita said to the attacker.

Options:

1) Rita begged the attacker to not to hit her.

2) Rita told the attacker to not hit her.

3) Rita begged the attacker not to hit her.

4) Rita pleaded with the attacker to not to hit her.

Correct Answer: Rita begged the attacker not to hit her.

 

QID 6. Select the synonym of dignity

Options: 1) Decency 2) Immoral 3) Primacy 4) Chagrin

Correct Answer: Decency

 

QID 7. In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'.

Indian Defence forces(A) /fought the enemy(B) /till the last soldier was standing(C) /No error(D).

Options: 1) A 2) B 3) C 4) D

Correct Answer: A

 

QID 8. Choose the synonym of defecate

Options: 1) Chaff 2) Quench 3) iIngest 4) Secrete

Correct Answer: Secrete

 

QID 9. Select the word with the correct spelling.

Options: 1) Bargundy 2) Panacea 3) Revolwer 4) Cantinue.

Correct Answer: Panacea

 

QID 10. In the following question, the sentence given with blank to be filled in with an appropriate word. Select the correct alternative out of the four and indicate it by selecting the appropriate option.

_______ and my younger brother went to the movies all by ourselves.

Options: 1) I 2) Mine 3) Myself 4) My own self.

Correct Answer: I 

 

Maths Sections (1-10 Questions):

QID 1. In ΔABC, D and E are points on side AB and AC respectively. DE is parallel to BC. If lengths of AD, DB and DE are 10 cm, 5 cm and 6 cm respectively. What is the length of BC?

Options: 1) 9 cm 2) 2 cm 3) 3 cm 4) 11 cm 

Correct Answer: 9 cm 

 

QID 2. If 2x - 1 < 5x + 2 and 2x + 5 < 6 - 3x, then x can take which of the following values?

Options: 1) 1 2) 0 3) 2 4) -2.

Correct Answer: 0.

 

QID 3. A carpenter can build a cupboard in 60 hours. After 15 hours he takes a break. What fraction of the cupboard is yet to be built?

Options: 1) 0.5 2) 0.9 3) 0.75 4) 0.25

Correct Answer: 0.75

 

QID 4. There is 75% increase in an amount in 5 years at simple interest. What will be the compound interest of Rs 40000 after 2 years at the same rate? 

Options: 1) Rs 25800 25800 2) Rs 32250 32250 3) Rs 12900 12900 4) Rs 19350 19350

Correct Answer: Rs 12900 12900.

 

QID 5. Which of the following equations has the sum of its roots as 5?

Options: 1) x2 - 5x + 6 = 0 2) x2 - 5x - 6 = 0 3) x2 + 5x + 6 = 0 4) x2 + 5x - 6 = 0.

Correct Answer: x2 - 5x + 6 = 0.

 

QID 6. The base angle of an isosceles trapezium is 45°. If the shorter side and both the equal sides are 10 cm each, what is the area of the trapezium?  

Options: 1) 50√2 + 50 sq cm

2) 50√2 + 100 sq cm 

3) 100√2 + 50 sq cm

4) 100√2 + 100 sq cm 

Correct Answer: 50√2 + 50 sq cm.

 

QID 7. Rahul sells a machine for Rs 50 lakhs at a loss. Had he sold it for Rs 60 lakh, his gain would have been 7 times the earlier loss. What is the cost price of the machine?

Options: 1) Rs 51.25 lakhs 

2) Rs 58.75 lakhs

3) Rs 67.14 lakhs

4) Rs 43.75 lakhs 

Correct Answer: Rs 51.25 lakhs

 

QID 8. If the radius of a circle is increased by 27%, then its area will increase by

Options: 1) 61.29 percent 2) 54 percent 3) 27 percent 4) 30.645 percent 

Correct Answer: 61.29 percent.

 

QID 9. If Girilal's salary is 11/7 times of Hariram's and Shekhar's is 3/4 times of Hariram's, what is the ratio of Girilal's salary to Shekhar's salary.

Options: 1) 44:21 2) 28:33 3) 33:28 4) 21:44

Correct Answer: 44:21.

 

QID 10. (cosA + sinA)2 + (cosA - sinA)2 is equals to (cosA + sinA)2 + (cosA - sinA)2.

Options: 1) 1 2) 1/2 3) 2 4) 0

Correct Answer: 2.

 

QID 1. Select the related word/letters/number from the given alternatives.

Hirakund : Mahanadi : : Tehri Dam : ?

Options:

1) Damodar

2) Bhagirathi

3) Yamuna

4) Son

Correct Answer: Bhagirathi.

 

QID 2. Select the related word/letters/number from the given alternatives.

LG : WM : : DC : 

Options:

1) IJ

2) EF

3) GE

4) LI

Correct Answer: GE.

 

QID 3. Select the related word/letters/number from the given alternatives.

IM : RZ : : HF : ?

Options:

1) MP

2) OK

3) PL

4) QR

Correct Answer: PL.

 

QID 4. Select the related word/letters/number from the given alternatives.

16 : 40 : : 20 : ? 

Options:

1) 29

2) 21

3) 50

4) 60

Correct Answer: 50

 

QID 5. Find out the odd word/letters/number/number pair from the given alternatives.

Options:

1) Mohammad Azharuddin

2) Sunil Gavaskar 

3) Dhyan Chand

4) Yuvraj Singh 

Correct Answer: Dhyan Chand

 

QID 6. Find out the odd word/letters/number/number pair from the given alternatives.

Options:

1) EV

2) GT

3) JQ

4) MO

Correct Answer: MO

 

QID 7. Find out the odd word/letters/number/number pair from the given alternatives.

Options:

1) 4246

2) 8314

3) 9546

4) 7284

Correct Answer: 8314

 

QID 8. Find out the odd word/letters/number/number pair from the given alternatives.

Options:

1) 78, 26

2) 19, 20

3) 20, 40

4) 36, 12

Correct Answer: 19, 20

 

QID 9. A series is given with one term missing. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series. Constable, Head constable, ? , Inspector.

Options:

1) Deputy Superintendent of Police 

2) Superintendent of Police 

3) Sub-inspector

4) Assistant Commissioner of Police

 

Correct Answer: Sub-inspector.

 

QID 10. A series is given with one term missing. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series. 3, 6, 9, 36, 41, ?

Options:

1) 244

2) 225

3) 246

4) 410

Correct Answer: 246.

read less
Comments
Dislike Bookmark

Lesson Posted on 30/08/2017 Exam Coaching/IBPS Exam Coaching IBPS PO IBPS PO/IBPS PO Prelims +2 IBPS SO/IBPS SO Professional Paper Exam Coaching/Government Exams Coaching/Staff Selection Commission Exam less

Time And Work Without Formula

Siddhartha

Math reasoning, English general study over 7 years experience.

Q. A can do a job in 10 days and B can do it in 20 days. In how many days working together they will complete the same job? Answer: Step: 1 Take LCM of 10, 20 that is 20 now suppose it as total work. Step: 2 20/10 > 2 w/d is A efficiency. 20/20> 1 w/d B efficiency. Step: 3 ADD 2+1 because they... read more

Q. A can do a job in 10 days and B can do it in 20 days. In how many days working together they will complete the same job?

Answer: 

Step: 1

Take LCM of 10, 20 that is 20 now suppose it as total work.

Step: 2

20/10 > 2 w/d is A efficiency.

20/20> 1 w/d B efficiency.

Step: 3

ADD 2+1 because they are working together its 3 w/d.

Step: 4

20/3 = 6 2/3 days answer.

read less
Comments 2
Dislike Bookmark

Join Discussions

Staff Selection Commission Exam Coaching in

Post your Requirement

Connect with the best tutors or institutes

Please enter your name.

Please enter valid email

Please enter valid 10 digit Phone Number

Please enter the Pin Code.

Which location would you prefer for Staff Selection Commission Exam?

Please select at least one option from Class Location.

By signing up, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.

You Already have an UrbanPro Account

Please Login to continue

Please Enter valid Email or Phone Number

Please Enter your Password

Please enter the OTP sent to your registered mobile number.

Please Enter valid Password or OTP

Forgot Password? Resend OTP OTP Sent

Sorry, we were not able to find a user with that username and password.

We have sent you an OTP to your register email address and registered number. Please enter OTP as Password to continue