Take Tuition from the Best Tutors

- Affordable fees
- 1-1 or Group class
- Flexible Timings
- Verified Tutors

✕

Search in

Ask a Question

Post a LessonAnswered on 10/04/2018 Learn Profit, Loss and Discount

Babita George

Trainer

Loss = Loss%/100 * CP = (15/100) * 1400 = 210 SP = CP - Loss = 1400 - 210 = 1190

Like

Answers 36 Comments 1 Answered on 19/11/2016 Learn Profit, Loss and Discount

Megha S.

Tutor

Rs. 25300.

Like

Answers 5 Comments Answered on 05/12/2016 Learn Profit, Loss and Discount

Chandan Singh

Tutor

CP of 1 pen = 120/12= 10 SP of 1 pen = 15 Profit = 5 P % = (p/CP)*100=(5/10) x 100 = 50%.

Like

Answers 3 Comments Take Tuition from the Best Tutors

- Affordable fees
- Flexible Timings
- Choose between 1-1 and Group class
- Verified Tutors

Answered on 30/11/2016 Learn Profit, Loss and Discount

Rajesh Chilla

Math Teacher

S.P = M.P - Discount.

Like

Answers 1 Comments Answered on 30/11/2016 Learn Profit, Loss and Discount

Rajesh Chilla

Math Teacher

5%

Like

Answers 1 Comments Answered on 04/12/2016 Learn Profit, Loss and Discount

Saurabh Gaur

Maths Wizard

Cost price of washing machine (w.m) = Rs. 7660. Let mp of w.m be x therefore acc. to formula s.p will be = (100-discount)/100 * m.p. Therefore s.p = 88/100 x and due to gain of 8 % c.p will be 88/100 x divided by 1.1. Therefore, c.p will be 80/100 x which is equal to 7660 answer will be 9575.

Like

Answers 1 Comments Take Tuition from the Best Tutors

- Affordable fees
- Flexible Timings
- Choose between 1-1 and Group class
- Verified Tutors

Answered on 07/12/2016 Learn Profit, Loss and Discount

Barkha B.

Tutor

Profit= Sale price - Cost price. Here, Cost price=5 Sale price=6 Profit=6-5 =1. Profit%=(profit x 100)/cost price =(1 x 100)/5 = 20%.

Like

Answers 1 Comments Answered on 07/12/2016 Learn Profit, Loss and Discount

Shambhavi S.

C.P=S.P/(1+loss/gain%) Thus , C.P(1+/- loss/gain%)=S.P In first case, we gain 20%, so cp(1+0.2)=S.P, C.P(1.2)=840, solving which we get C.P as 700. Now taking second case of loss of 4%, Cp(1-0.04)=S.P, solving which we get C.P as 1000. Now, total C.P =700+1000=1700, and total S.P as 840+960=1800 Thus,... read more

C.P=S.P/(1+loss/gain%) Thus , C.P(1+/- loss/gain%)=S.P In first case, we gain 20%, so cp(1+0.2)=S.P, C.P(1.2)=840, solving which we get C.P as 700. Now taking second case of loss of 4%, Cp(1-0.04)=S.P, solving which we get C.P as 1000. Now, total C.P =700+1000=1700, and total S.P as 840+960=1800 Thus, total gain is, (1800-1700)/1700*100=5.8% gain. read less

Like

Answers 1 Comments Answered on 07/12/2016 Learn Profit, Loss and Discount

Saurabh Gaur

Maths Wizard

A trader bought two types of rice therefore total cost of 1st rice is : 26*20=520 and 2nd rice is 30*36=1080 total C.P of both rices is Rs. 1600. Now SP of both rices (26+30)= 56 kg * 30 Rs/kg = Rs. 1680 therefore profit is S.P - C.P = 1680-1600 = Rs. 80 and Profit percent is Profit/C.P *100 = ... read more

A trader bought two types of rice therefore total cost of 1st rice is : 26*20=520 and 2nd rice is 30*36=1080 total C.P of both rices is Rs. 1600. Now SP of both rices (26+30)= 56 kg * 30 Rs/kg = Rs. 1680 therefore profit is S.P - C.P = 1680-1600 = Rs. 80 and Profit percent is Profit/C.P *100 = 80/1600 *100 = 5%. Ans. = 5% read less

Like

Answers 1 Comments Take Tuition from the Best Tutors

- Affordable fees
- Flexible Timings
- Choose between 1-1 and Group class
- Verified Tutors

Answered on 08/12/2016 Learn Profit, Loss and Discount

Shreyans

Software Engineer

Rs. 190085.

Like

Answers 1 Comments UrbanPro.com helps you to connect with the best Tuition in India. Post Your Requirement today and get connected.

x

Ask a Question

X ### Looking for Tuition Classes?

The best tutors for Tuition Classes are on UrbanPro

- Select the best Tutor
- Book & Attend a Free Demo
- Pay and start Learning

The best Tutors for Tuition Classes are on UrbanPro