loading......

coming soon

Coming Soon

We are in process of building the inventory of good professionals in this category

Got it!

Where do you need ?

location

Please select a Location.

Meet Dheeraj Kushwaha, a creative Adobe Photoshop Trainer - UrbanPro

Dheeraj Kushwaha is a super creative Adobe Photoshop Trainer who had helped many students and professionals achieve their career goals. In a span of 6 years, Dheeraj has created a niche for himself in the Adobe Photoshop Training field. His students love his practical approach of teaching photoshop and finds his lessons and advice very inspiring. Known as strict, hardworking and dedicated among his students, Dheeraj is all about invoking the love for design in his students through Photoshop.

Full Name: Dheeraj Kushwaha
Education: MBA
Category: Adobe Photoshop Trainer
Experience: 6 years
Occupation: Trainer
Location: Gurgaon

A warm and hearty congratulations to Dheeraj!

Dheeraj, a creative Adobe Photoshop Trainer on UrbanPro

Q1. When and how you started as an Adobe Photoshop Trainer?

Ans. Well, I have completed my graduation (Fine Arts) in year 2009. I started my career as an Animation & Multimedia Trainer with Bharat Software Technologies, New Delhi. Then I joined Koenig Solutions India Pvt Ltd as ‘Adobe Consultant’. After that I took a certification in Adobe Photoshop. Since 2009, I have been providing Photoshop Training.

Q2. What skills are required to become an Adobe Photoshop Trainer?

Ans. Teaching is a different kind of skill, you need to know the logics behind every process used in Photoshop, to give the best solution to your student. It means knowing a software is not enough, you have to be answerable to all the “Why, What and How” queries of your students.

Dheeraj with his student

Q3. What do you think makes you stand out from other Adobe Photoshop Trainers on UrbanPro.com?

Ans. As I have been providing Photoshop Training from a long time in Delhi/NCR, my previous students’ reviews helped new students to gauge my training skills which helped me get more students and better results on UrbanPro.com.

Q4. How you came across UrbanPro?

Ans. To promote myself I used to register my profile on all available portals on Internet. During those times, I joined ThinkVidya.com which is now UrbanPro.com.

Q5. What was the turning point in your career?

Ans. Joining Koenig Solutions India Pvt. Ltd. (Best Company for Offshore IT Trainings), was the turning point in my life. I would like to give full credit for my success to Koenig Solutions, as I learnt different ways to become a good trainer there.

Q6. How UrbanPro.com platform helped you to expand your Adobe Photoshop Training Classes?

Ans. UrbanPro.com has helped me to expand my classes tremendously. It is one of the best websites for trainers, and it’s really doing a fabulous job.

Dheeraj's student doing practice task

Q7. What percentage of your work comes from UrbanPro?

Ans. About 40% of my business comes from UrbanPro.com

Q8. What would be one piece of advice that you would like to give new professionals on UrbanPro.com?

Ans. New professionals should demonstrate their skills by answering students’ questions, post blogs and share some of their works, so that student can have confidence in their profile.

About the trainer: Dheeraj Kushwaha is an excellent designer with creative bend of mind. His is known for his creativity and inspiring his students to think out of the box. Dedicated, artistic and hardworking, his students love his practical approach in teaching Photoshop. Dheeraj is very passionate about designing and he loves his students to learn different aspects of design to create functional and beautiful designs. He brings 6 years of experience in teaching Photoshop. Many of his students have climbed the learning curve quickly doing well in their careers. He holds an MBA from UK Tech University and completed his certification in Adobe Photoshop.

Comments

Share your thoughts with the community or ask a question

You can add upto 6 Images

share

M.l.Sharma 29/11/2016

I wish you best luck .

0 0

Answer

You can add upto 6 Images

M.l.Sharma 29/11/2016

Congratulation Dheeraj for your success story. Wish you to create more success story like this in future.

0 0

Answer

You can add upto 6 Images

Gowri 27/11/2016

Congratulations Dheeraj... Good Luck...

0 0

Answer

You can add upto 6 Images

Looking to Learn?

Find best Tutors and Coaching Centers near you on UrbanPro.

find now

Are you a Tutor or Training Institute?

Join UrbanPro Today to find students near you

Now ask question in any of the 1500+ Categories, and get Answers from professionals on UrbanPro.com

Ask a Question
Sponsored

Best Tutors and Trainers in your Locality Find Now »